صورت حرفه ای انجام دادند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در دوران امام حسن(ع) جامعه اسلامی روحیه جهاد را از دست داده بود، اضافه کرد: جامعه در آن زمان رو به اضمحلال بود، از سویی نیز بنی امیه برخی را خریده بود تا با امام(ع) مخالفت کنند؛ از این رو کسی با ایشان همراهی نکرد و فریاد «نه به جنگ» سر داده و ایشان نیز ناچار به پذیرش آتش بس و صلح شدند.
وی اظهار داشت: معاویه بعد از جریان صلح، برای این که جامعه حفظ شود و خود را توجیه کند روایت سازی را آغاز کرد و روایتی جعلی از پیامبر اکرم(ص) مطرح کرد مبنی بر این که «پسر من سید است، چه بسا خداوند به دست او بین دو گروه بزرگ مسلمان صلح برقرار می کند».
حجت الاسلام کاشانی وارونه نمایی هایی که در مورد صلح امام حسن(ع) از سوی برخی مطرح می شود را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: این که عده ای امام حسن(ع) را مخالف صدور انقلاب پیامبر اکرم(ص) و امیرمؤمنان(ع) می دانند اشتباه است، زیرا ایشان فرماندهی از فرماندهان امیرمؤمنان(ع) در جنگ های مختلف به ویژه جنگ جمل بوده اند.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: نمونه های امروزی طرفدار سازش نتوانسته اند به ظرافت بنی امیه روایت سازی داشته باشند و همه چیز را وارونه نشان دهند.